Evenimente,  Sport,  Știri

ZIUA EUROPEANĂ A SPORTULUI ȘCOLAR

        În perioada 23-30 septembrie 2022, s-au organizat o serie de activităţi sportive în cadrul Săptămânii Europene a Sportului Școlar, la care au participat elevi și profesori de la  Școala Gimnazială ,,Episcop Iacov Antonovici‟ Bârlad

Astfel au fost desfăşurate următoarele activități : parcursuri aplicative, complexe de exercitii, stafete, dans majorete, meciuri de handbal, volei și baschet.
Obiectivele  acestor activităţi au fost:
    Menţinerea stării de sănătate fizică şi intelectuală;
Implicarea elevilor în activități sportive şi conştientizarea acestora cu privire la beneficiile mişcării şi sportului în general.
    Atragerea elevilor pentru practicarea exercitiilor fizice în condiții variate prin concurenţă în limita fair play-ului.
Alături de profesorii coordonatori Bighiu Carmen, Florescu Mariana, Stoica Lucian și Zaharia Elena, au participat un număr de 100 de elevi ai școlii.
                  În ultima zi pe 30 septembrie, sărbătorim  Ziua Europeană a Sportului Școlar. Și în acest an, Școala Gimnazială ,,Episcop Iacov Antonovici‟ Bârlad, a organizat și desfășurat mai multe activități, având drept  scop, dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea elevilor în activități cât mai variate și bogate în conținut, cultivarea interesului pentru activități socio-culturale, distracție și voie bună.
       În concluzie prin astfel de activități elevii își pot forma un corp  și o minte sănătoasă,  pot deveni mai curajoși, astfel încât să utilizeze cu maximă eficienţă capacităţile lor, să fie mai competitivi atunci când concurează în cadrul unor competiții de orice natură ar fi ele.